
Інформування щодо переліку пільгових категорій, яким надається безкоштовне харчування (лист Широківської сільської ради № 02-48/2372 від 25.08.2021 р. з додатками) тут
Нові норми та порядок організації харчування
Харчування в закладах освіти Широківської громади
ЗАКОНИ УКРАЇНИ
Про освіту, від 05.09.2017 № 2145-VIII (зі змінами)
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2145-19#Text
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2628-14#Text
Закон України «Про повну загальну середню освіту»
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/463-20#Text
Закон України " Про безпечність та якість харчових продуктів"
Закон України " Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"
Закон України " Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб "Про оздоровлення та відпочинок дітей, редакція від 04.09.2008 № 375-VI (зі змінами)
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/375-17#Text
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1645-14#Text
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/771/97-%D0%B2%D1%80#Text
Про дитяче харчування, редакція від 14.09.2006 № 142-V (зі змінами)
Закон України " Про внесення змін до деяких законів України щодо приведення законодавства України у сфері забезпечення дитячим харчуванням у відповідність з вимогами законодавства Європейського Союзу»
ПОСТАНОВИ
Постанова Кабінету Міністрів України від 28.07.2021 № 786 « Про внесення змін до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
Постанова Кабінету Міністрів України від 18.08.2021 № 871 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305».
Постанова Кабінету Міністрів України від 18 серпня 2021 р.№ 871 «Про затвердження норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»,
Постанова головного державного санітарного лікаря України від 25.08.2021 року № 8 « Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби (СОVID-19)»
Постанова головного державного санітарного лікаря України від 26.08.2021 року № 9 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».
НАКАЗИ
Санітарний регламент для закладів середньої освіти, затвердженим наказів Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 № 2205
Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 17.11.2020 №2347 (зі змінами).
Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства від 03.12.2020 № 2532.
Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 05.11.2021 № 2441 «Про затвердження рекомендованого Примірного чотиритижневого сезонного меню рекомендованого для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років в закладах освіти та інших організованих дитячих колективах на осінній період»
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Рішення ХІ позачергової сесії Широківської сільської ради від 12.07.2021 року №9 «Про організацію харчування дітей в закладах освіти, дітей пільгових категорій та встановлення розміру оплати за харчування дітей в закладах освіти та дошкільних підрозділах закладів освіти розташованих на території Широківської сільської ради у 2021-2022 навчальному році.
Розпорядження сільського голови Широківської сільської ради № 199 від 27 серпня 2021 року «Про організацію харчування дітей в закладах освіти Широківської сільської ради у 2021-2022 навчальному році».
ЛИСТИ
Лист Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації від 09.07.2021р. № 2591/03.2-14 «Про окремі питання організації харчування у 2021-2022 роках у закладах дошкільної, загальної, середньої освіти»
ІНФОРМАЦІЯ
про виконання плану заходів щодо забезпечення повноцінного, безпечного та якісного харчування дітей
у Лукашівському НВК «ЗНЗ-ЗДО»
Широківської сільської ради
у ІІІ кварталі 2021 року
№
|
Найменування заходу
|
Стан виконання
|
1
|
На постійному контролі перебуває питання неухильного дотримання вимог нормативно-правових документів щодо організації харчування дітей в закладах освіти.
|
забезпечено
|
2
|
Організовано проведення нарад, навчань-інструктажів, семінарів та тренінгів з питань організації харчування дітей у закладах освіти з метою дотримання карантинних умов, запобігання спалахом кишкових інфекцій та харчових отруєнь.
|
Протягом року, за потребою
|
3
|
Залучено представників батьківської громадськості, членів адміністративної групи контролю до питань належної організації харчування.
Здійснено перевірки організації харчування, результатами яких оформлено відповідні акти.
|
Акт про результати організації харчування по Лукашівському НВК ЗНЗ-ЗДО від 15.09.2021 року №1 , акт від 20.10.2021 року №2
|
4
|
Документація на харчоблоці оформлена та ведеться згідно вимог: журнал бракеражу готової продукції;журнал бракеражу сирої продукції;журнал здоров’я працівників харчоблоку; заявки на продукти; лист температурного обліку та інше.
|
Постійно
|
5
|
Забезпечується проведення лабораторних обстежень та експертизи харчових продуктів згідно вимог чинного законодавства.
|
Постійно
|
6
|
Працівниками закладу проводиться постійна роз’яснювальна робота щодо гігієнічного виховання дітей з метою дотримання правил особистої гігієни, популяризації здорового способу життя організації роботи в умовах адаптивного карантину, неухильного забезпечення та виконання протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19). Дана робота щодо дотримання протиепідемічних заходів постійно проводиться з працівниками харчоблоку.
|
Постійно, за потребою
|
7
|
Проведено анкетування серед здобувачів освіти та батьківської громадськості щодо вивчення стану організації харчування
|
виконано
|
8
|
Забезпечується організація харчування згідно методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) на харчоблоці у закладі освіти.
|
Наказ від 31.08.2021р.№ 227 “Про створення робочої групи з упровадження та підтримки системи управління безпечності харчових продуктів з урахуванням принципів НАССР у Лукашівському НВК”
від 31.08.2021 № 228 “Про Створення єдиної системи документообігу щодо організації роботи по забезпеченню контролю НАССР
|
9
|
На постійному контролі перебуває питання погодження перспективного двотижневого меню.
|
Постійно
|
Директор Лукашівського НВК Р.І. Сюрмакова
Ведькал, 223-78-13


|